Stark korv med tomatsallad och broccolimos

  • 2 stånd broccoli
  • 1–2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 300 g korv med hög kötthalt
  • 6 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Skär bort de nedersta millimetrarna på broccolin och skär sedan bort buketterna från stammen. Skiva stammen och ta bort eventuella fula blad. Börja med att koka den skivade stammen och tillsätt buketterna efter ett par minuter. Det behöver inte vara jättemycket vatten och buketterna får gärna ligga lite ovanpå och bli ångade. Häll av vattnet när broccolin är mjuk och mixa med mixerstav. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Stek korven, skiva tomaterna och finhacka löken. Blanda tomaterna och rödlöken med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Detta kan du förbereda: Skär grönsakerna.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Klara Desser

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Chark (korv, skinka m.m.), Lunch/middag, Tillbehör den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera