Kycklingklubba och sallad

• 6 st kycklingklubbor
• dijonsenap
• kinesisk soja
• kycklingkrydda (utan glutamat e621)
• grönsallad
• 1 röd paprika
• 1 avokado
• ½ färsk fänkål
• 1 paket mozzarella
• ½ citron
• olivolja
• örtsalt
• creme fraiche paprika chili (arlas smaksatta)

Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form, rör ihop soja och dijonsenap och pensla kycklingen med detta. Krydda med kycklingkrydda eller annan kryddblandning och sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är klar.

Skölj grönsakerna. Strimla salladen, paprikan och fänkålen. Skär avokadon och mozzarellan i tärningar. Blanda alla grönsaker utom salladen i en salladsskål, häll på citronsaft och olivolja. Krydda med örtsalt och rör runt. Blanda i salladen och mozzarellan.

Servera med Arlas smaksatta creme fraiche paprika chili.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Jeanette Sjösten

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera