Kycklinggryta med örter

 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk smör
 • 700–800 g kycklingfilé
 • 2 röda paprikor
 • 1 zucchini
 • 1 burk krossade tomater
 • 2 dl crème fraiche eller kokosmjölk
 • ett par stjälkar färsk oregano
 • 1/2 kruka dill
 • salt och peppar
 • mörkgröna salladsblad

Hacka lök och vitlök och bryn i smör i en gryta. Skär kycklingen i bitar och lägg i grytan. Låt steka under omrörning ett par minuter så att kycklingen får färg. Skär paprikorna och zucchinin i bitar och tillsätt även dessa. Häll i krossade tomater och crème fraiche. Rör runt och låt det puttra ca 10 minuter.

Hacka örterna fint och rör ned dem. Smaka av med salt och peppar. Servera med mörkgröna salladsblad.

 

 Detta kan du förbereda: Skär paprika och zucchinin i bitar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Klara Desser

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Kyckling & kalkon, Lunch/middag den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera