Kyckling i grön currysås

  • 4 kycklingfiléer (det är också gott att byta ut kycklingen mot vit fisk, t.ex. pangasius)
  •  1 paprika
  •  2 burkar kokosmjölk
  •  0,5-1 tsk grön currypasta (kan bytas ut mot röd currypasta)
  •  1,5 tsk limeblad
  •  1 litet blomkålshuvud
  •  Haricot verts

Strimla paprikan och bryn lätt i kokosfett i en stekpanna utan att de blir för mjuka. Lägg åt sidan. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem pannan. Salta lätt. Häll över kokosmjölken. Om du vill ha en krämigare sås, gröp bara ur den vita kokosmassan ur burkarna och lämna vattnet. Blanda i limeblad och currypasta efter smak. Tänk på att den gröna currypastan är väldigt stark, så prova dig fram. Lår puttra tills kycklingen är färdig. Vänd ner paprikan och låt den bli genomvarm.

Under tiden som kycklingen puttrar färdigt, stek färska eller frysta haricot verts i smör i en stekpanna och servera till. Riv blomkålsbuketterna på grövsta sidan på rivjärnet. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och vänd ner blomkålen. Häll av den direkt i ett durkslag, den ska bara ner i vattnet och vända så den blir lite varm.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Cecilia Hedkvist

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera