Köttfärs- och vitkålsröra

(4 personer)

  • 500 g köttfärs
  • 500 g vitkål
  • 250 g champinjoner
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 1,5 msk köttfond
  • 0,5 msk soja
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och svartpeppar

Tillbehör: Ev. tinade lingon

Finhacka löken, strimla vitkålen och skiva svampen. Stek svampen i smör och ta sedan upp den ur stekpannan. Stek vitkålen i rejält med smör tills den är mjuk, ta upp även den ur stekpannan. Fräs löken och pressad vitlök, tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt fond och soja samt salta och peppra. Rör ner svampen och vitkålen och blanda runt. Häll på grädden och låt den koka in under 10 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Servera röran Servera som den är eller tillsammans med några tinade lingon.

Detta kan du förbereda:  hacka och strimla grönsakerna

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Erika Björklund

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera