Socker eller sötning?

Socker eller?Hur ska man tänka kring socker och hur ska man tänka kring den uppsjö av sötningsmedel som kommer ut på marknaden?  Kostrådgivarna förespråkar inget särskilt sötningsmedel så du måste själv läsa och ta ställning. Fundera om sötning är ditt bästa val - eller om du ska ha något alls? Kanske är honung eller vitt raffinerat socker ditt val?

Från och med april 2013, kommer vi att skriva följande där sött förekommer i recepten ”x mängd motsvarande x mängd socker”. Det betyder inte att vi rekommenderar socker, det betyder att OM du väljer ett recept med sött, så väljer du det socker eller den sötning som passar din kropp och knopp bäst. Varför vi använder ordet socker är för att det är vad som står på sötningsmedel som jämförelse.

Här nedan hittar du några inlägg med reflektioner från kostrådgivare. Kanske hjälper de dig att ta ställning till om du ska äta socker, sötning eller inte alls.

 

Inlägg om socker och sötning

Kolhydratfritt sötningsmedel” Anna Hallén om sötningsmedlena Aspartam, Stevia och Sukrin (Erythritol).

Kan man säga att fruktos är bättre sockerart än andra för att det finns i frukt? Cecilia Hedkvist reder ut frågan.

Hur påverkar sötning vikten? Anna Hallén berättar.

Finns det något sötningsmedel för känslig mage? Ingela Jönsson tipsar.

Alkohol och socker av Pia Nyberg

Jag föredrar vanligt socker av Pia Nyberg

Se på socker som på alkohol av Anna-Maria Johansson

 

 

Print Friendly

Kommentera