Fläskkotlett med persiljesmör

Expressen LCHF
Välj fläskkotletter med lite bredare fettrand då det ger mer smak åt köttet. Den rökta pancettan ger också god sälta till rätten.

4 portioner

180 g pancetta eller bacon
500-600 g fläskkotletter utan ben
smör eller kokosfett att steka i
salt och peppar
1 1/2 gurka
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk senapspulver
60 g rumsvarmt smör
1 dl hackad persilja

1. Stek pancetta/bacon i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.
2. Stek fläskkotletterna i samma stekpanna, ta gärna mer smör om det behövs. Salta och peppra.
3. Skala gurkan och skär den på längden. Gröp ur kärnhuset med en liten sked. Skär gurkan i bitar och lägg i en skål. Häll på olivolja, vinäger och senapspulver. Smaka av med salt och peppar.
4. Mosa smöret och blanda med hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kotletterna med pancetta, gurksallad och persiljesmör.

Print Friendly

Postad i Reflektioner den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera