Tonfiskburgare

Expressen LCHF
Gott alternativ till kött- eller kycklinghamburgare. Eftersom tonfisk har ett matigt kött passar det alldeles utmärkt till burgare.

4 portioner

2 burkar tonfisk i vatten
1/2 rödlök
2 ägg
3 msk majonnäs
salt och peppar
smör eller kokosfett att steka i
4 hamburgerbröd (LCHF)
2 påsar mozzarellaost
färsk dill
150 g cocktailtomater
1 dl aioli

1. Häll vattnet av tonfisken. Finhacka rödlöken.
2. Blanda tonfisk, rödlök, ägg och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till fyra biffar och stek i smör eller kokosfett. Ett par minuter på varje sida på medelvärme. Se till så att den har blivit ordentligt fast innan du vänder på den.
4. Lägg biffarna mellan hamburgerbröd. Skiva mozzarellan och lägg på tillsammans med dillkvistar.
5. Servera med cocktailtomater och en klick aioli.

Hamburgerbröd

1 1/2 dl mald mandel
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
knappt 1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskiva i matberedaren. Eller använd färdigt mandelmjöl.
2. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en stund.
3. Klicka ut 4-6 högar på en bakplåt. Grädda i ca 15 minuter.

Print Friendly

Postad i Reflektioner den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera