Mandelvåfflor med laxröra

 

 

 

 

 

 

 

Sommarmiddag

Vilken underbar värme vi haft de senaste veckorna. Almanacka och tider att passa glömdes bort i värmen, så här får du det inlägg som skulle kommit i söndags.

Sitter på tåget hem från Stockholm, det har varit riktigt härligt att semestra i storstan, trots att det varit så varmt. Det finns många gröna oaser för picknick längs vattnet där det oftast svalkar skönt. Vi har utforskat många fina promenadvägar runt Kungsholmen där jag bott hos särbo Lennart.

Titta gärna in på min Facebooksida så kan du ta del av en hel del av mina bästa tips på utflyktsplatser, jag har lagt in många bilder från semestern där.

 

 

 

 

 

 

Mandelvåfflor 4 små

  • 2 ekologiskt ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1½ msk smält smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Vispa ägg och grädde, tillsätt mandelmjöl blandat med fiberhusk under vispning. Rör ner smält smör i äggsmeten, smaksätt med salt. Pensla det varma våffeljärnet ordentligt med smält smör.

Fäll igen locket så järnet blir riktigt varmt igen innan smeten läggs i. Smeten blir ganska fast, så bred ut den lite med en sked över järnet. Grädda våfflan gyllenbrun. Låt kallna på galler.

Laxröra med tomat, chili och keso

  • 100 g gravad lax
  • 1 liten burk keso
  • 1 dl majonnäs
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 msk hackad citronmeliss
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 krm chiliflingor
  • Lite havssalt

Skär laxen i små tärningar. Blanda keso, majonnäs och örter. Rör ner lax och kryddor.

Servera laxröran som ägg på våffelhjärtan med avocado, cocktailtomat och lite extra majonnäs.

Våfflorna blir förstås goda med bär och grädde också.

Print Friendly

6 thoughts on “Mandelvåfflor med laxröra

  1. Jag har inte haft framme mitt våffeljärn sedan jag började med LCHF för 5 år sen. Kanske är det dags nu?
    Jag har själv lite svårt med fiberhusken för jag blir så uppsvälld i magen men har upptäckt att jag kan byta ut den mot guarmjöl som säljs i LCHF-butiken och det fungerar bättre.

Kommentera