Vinnarbidrag: Lax på grönbädd

I vår tävling för några veckor sedan kunde man vinna Klara Dessers senaste bok.  En av dem som vann är Annika Raasakka och här kommer hennes vinnarrecept. Kanske en perfekt förrätt så här i påsk?

Lax på grönbädd (4 port)

  • lax-pa-gronbadd200 g skivad rökt lax
  • 2 st mogna avokadon
  • 400 g räkor med skal
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 50 g stenbitsrom
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • 5 cm gurka
  • 1/2 rödlök
  • blandsallat

Lägg den skivade laxen i fyra koppar/mindre skålar så att kanten av laxen hänger över lite grann.

Skala räkorna och ta hälften av dessa och lägg vid sidan av (en liten bytta). Resten hackar du i mindre bitar.

Hacka avokadon i små tärningar.

Blanda hackad avokado och räkor med creme fraiche, rom och citron, smaka av med salt.

Fyll laxkopparna med denna röra och vik över kanterna så att det blir "små laxpaket". Täck med plastfolie o ställ i kylen tills servering.

Skär sedan gurkan i mindre tärningar.

Skala och hacka löken.

Hacka/riv salladen i mindre bitar.

Blanda ihop allt med räkorna (som du sparat undan).

Vid servering vänder du koppen med lax på en tallrik och garnerar med salladsblandingen. Eventuellt kan man ringla över lite olja och citronsaft och garnera med en extra citronklyfta.

lax-2

Print Friendly

Postad i Reflektioner den av .

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

Kommentera