Härligt julbröd på enkelt vis!

Favorit bak-tips i repris:

Nu närmar vi oss julen och idag vill jag dela med mig av ett busenkelt julbröd som passar bra till LCHF julbordet. Traditionellt vörtbröd går ju helt bort, och även vörtmixen/vörtkryddan som säljs i kryddhyllan - den innehåller mest Maltextrakt (korn) och maltmjöl (råg) och därmed också gluten.

Själv har jag sällan tid att stå och baka från grunden, därför har jag blivit helt kär i Blending Bliss Mixerna som gör att jag kan få nybakat bröd i ett nafs.

Valnötsbrödet är den brödmix jag gärna utgår ifrån när jag gör mitt julbröd, mixen har förutom härliga bitar med valnötter redan en aning kanel & ingefära i sig och genom att själv tillsätta ca 1/2-1 tesked vardera av malda nejlikor, pomeransskal, anis, fänkål & kardemumma får jag ett bröd som lätt slår ut vanligt vörtbröd och jag vet med säkerhet vad jag stoppar i mig. En mix ger 3 bröd eller 16 bullar.

Ja, detta blev ett kort inlägg - men så är det också ett snabbt och enkelt recept!

Print Friendly

Postad i Baka bröd den av .
Ingela Jönsson

Om Ingela Jönsson

Jag började äta lågkolhydratkost i hopp om viktras efter många års rörelsehinder som jag fått efter en ryggolycka som gjort mig förlamad i benen. Trots 6 års rehabilitering med sjukgymnastik, styrketräning, vattengympa och flera operationer kunde jag inte gå utan kryckor. Jag kunde inte cykla, simma, gå i trappor, arbeta heltid eller ha en aktiv fritid. Jag plågades av ständig värk och trots att jag åt kalorisnålt med minimalt med fett & mycket fullkorn gick jag upp i vikt. Efter omläggning till lågkolhydratkost gick jag ner 10-15 kg väldigt snabbt, sedan tog det stopp. Eftersom jag hela tiden kunde äta gott utan att vara hungrig beslöt jag mig för att fortsätta äta enligt kostplanen. Efter ca 6 månader kunde jag börja röra på mina förlamade tår, balansen kom tillbaka, jag kunde successivt släppa mina kryckor och trots att läkarna sagt till mig att "du blir inte bättre" kan jag idag: cykla, simma, gå i trappor, arbeta heltid och ha en aktiv fritid. Min kroniska värk har försvunnit och jag har återfått min livskvalitet. Idag driver jag en Handelsbod med café och hälsomottagning i Arlöv mellan Malmö och Lund tillsammans med Kicki Käller som är specialiserad på Biokemisk reparation och sockerberoende. Hela vårt sortiment är naturligt glutenfritt och lågkolhydrat, vi är båda utbildade kostrådgivare. Lågkolhydratkost är anti-inflammatorisk och med rätt matplan kan man äta bort många krämpor. Vi hjälper gärna dig som har en besvärlig kropp, du som har provat allt och inte fått den hjälp du behövt av vanliga sjukvården, läs mer om oss på: http://www.arteget.se

Kommentera