Håll fast sommaren!

I skrivandes stund har regnet öst ner i nästan två dygn och de varma dagar vi har haft hela sommaren verkar vara långt borta. På sätt och vis tycker jag att väderomslaget är helt okej. Sommaren har hos mig i södra Skåne varit helt fantastisk och även om det är skönt med långa varma dagar och ljumma kvällar då man kan sitta ute så är det inte helt fel med lite uppfriskande regn. Nu är det snart dags att ta fram koftan och tända ljusen på kvällen. Jag vet att många känner olust inför en annalkande höst men jag har alltid känt en ökad energi när nya terminen startar. Nya idéer och nya planer.

För dig som vill hålla kvar sommaren ett tag till kommer här en trerätters middag!

avokadorulle

Parmarulle med avokadokräm

  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraiche eller
  • majonnäs, se recept nummer 301
  • saften av 1/2 citron
  • 1 liten rödlök
  • salt och peppar
  • 120 g parmaskinka i tunna skivor
  • 50 g pinjenötter
  • några kvistar oregano

Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet och mosa det tillsammans med crème fraiche eller majonnäs och citronsaft. Hacka löken fint och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp skinkskivorna och lägg på avokadokrämen. Rulla ihop och lägg på tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dem över skinkrullarna tillsammans med lite oregano.

 

Klaras bästa LCHF

Ryggbiff med örtsmör

  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1/2 liten rödlök
  • 3 msk hackade örter, t.ex. basilika och timjan
  • 100 g rumsvarmt smör
  • salt och peppar
  • 250 g små fina gröna ärtor
  • 100 g rucola
  • 3 msk olivolja med citronsmak
  • 1 msk balsamvinäger
  • 500–600 g ryggbiff i bit
  • smör eller kokosfett att steka i

Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Hacka rödlök och örter fint. Blanda vitlök, rödlök, örter, smör, salt och peppar. Rulla till kulor eller som en korv i plastfolie. Ställ kallt.

Lägg ärtorna i en skål. Lägg rucolan i en annan skål och häll på olivolja och vinäger. Koka upp vatten och häll över ärtorna. Låt dem stå en minut, skölj dem sedan och blanda ner i rucolan. Salta och peppra lite.

Skär köttet i skivor. Hetta upp smör eller kokosfett i en stekpanna och stek köttet i omgångar. Salta och peppra.

Servera köttet med örtsmör och sallad.

 

Enkel cheesecake

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g philadelphiaost eller annan färskost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • rivet skal av 1 citron
  • 100 g blandade nötter
  • färska hallon
  • ev lavendelblommor

Vispa grädden ordentligt utan att den blir alltför hård. Tillsätt philadelphiaost, vaniljpulver samt citronskal och rör till en jämn smet.

Hacka nötterna och lägg i botten av fyra serveringsglas. Klicka i ostsmeten och låt stå i kylskåp minst 30 minuter före servering.

Servera med hallon och eventuellt en liten lavendelblomma som garnering.

Print Friendly

One thought on “Håll fast sommaren!

Kommentera