Sommar, både tid och otid

Sommar och matlagning för mig är både gott om tid och ont om tid, och så tror jag att det är för många. Naturligtvis beroende på hur stort intresse för matlagning man har. Jag tycker om att laga mat och nu när jag inte har några små barn kravlande kring benen så ser jag det för det mesta som främst avkopplande. Ju mer man lagar mat ju smidigare går det också. Det ligger en hel del i det lite irriterande uttrycket som mamma klämde ur sig i min barndom: "övning ger färdighet".

Men ibland vill jag att det ska gå riktigt snabbt med matlagningen även på sommaren. Då kan det hända att det blir det här:

korvochvitkål

God korv, strimlad färsk vitkål med olivolja och vinäger, salt och peppar. En klick färdig majonnäs (jag brukar köpa Hellmanns), en klick fransk senap och kanske någon annan grönsak. Tar cirka 10 minuter.

köttochsallad

Köttbit (t.ex. ryggbiff) stekt i smör och med lite salt och peppar. Riven morot, färska salladsblad med olivolja och vinäger. En skiva smör och lite extra peppar och örtsalt. Tar ca 10 minuter att göra.

äggochavokado

En god lunch eller matig frukost. Stekt ägg med smulad chèvre, urgröpt avokado, salt och några gräslöksblommor. 5 minuter max.

Hoppas ni får några sköna sommarveckor nu!

 

Print Friendly

Kommentera