Tonfiskgratäng

Dina G-DavidMin kollega Dina G-David har lagt upp ett himla bra recept på vår engelska syster-sajt, LowCarbHealthyFat.com och den var riktigt super... nästan ett måste för alla att prova en gång!

Här kommer receptet på svenska och jag modifierade den något för att likna ett gammalt favoritrecept från när jag var liten. Mammas recept innehöll även ris men det behöver ju inte vi. I det receptet fanns det ingen keso eller paprika men dock champinjoner och klickar med smör, så det lade jag till.

 

Tonfiskgratäng med ost

  • 2 burka tonfisk (helst i vatten)
  • 1 röd paprika
  • 100 gram ost, gärna med lite lagrad smak
  • 225 gram keso
  • 1 burk champinjoner
  • 5 ägg (råa)
  • dill
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • sesamfrön

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader och smörja och "sesamfröa" en ungsfast form, om du behöver. Har du teflon så gör du det för smakens skull.

Hacka paprikan och dillen. Riv osten. Låt tonfiskvattnet rinna av.

Blanda allt utom hälften av osten i en bunke. Salta och peppra.

Lägg i formen och strö resten av osten över. Klicka ut smöret ovanpå allt.

In ugnen tills det blir fint gyllenbrunt, cirka 30-40 minuter.

 

Tonfiskgratäng

Print Friendly

Postad i Fisk, Lunch/middag den av .

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

4 thoughts on “Tonfiskgratäng

Kommentera