Foccacia till bufféebordet

Nu börjar grillperioden i Sverige! Bufféer blir också populärare. Här kommer därför ett recept på Foccacia på lågkolhydratsätt! Lika gott men betydligt hälsosammare!

1 liten burk KESO (250 gram)
6 ägg
Drygt 1,5 dl kokosnötmjöl (Aman Prana)
2 msk fiberhusk
8 msk kruskakli *
4 tsk bakpulver
4 msk smält smör
1 krm salt
1 tsk torkad timjan
12 st svarta urkärnade kalamataoliver
1/2 rödlök
4 gula och röda körsbärstomater
fetaost
färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt. Penssla en form (20x25) och fördela degen i den. Platta inte för hårt. Pensla rikligt med olivolja. Halvera rödlöken och skär tunna skivor och fördela ovanpå. Halvera tomaterna och tryck ner tomater, oliver och fetaost i degen. Avsluta med att strö flingsalt ovanpå och fördela lite färsk timjan på. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg!

** Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater men mycket kostfiber. Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna inte innehåller gluten.

IMG_3314

IMG_3331

IMG_3358

Ät och njut!!

Print Friendly

One thought on “Foccacia till bufféebordet

Kommentera