Cordon Bleu

Det fantastiska med LCHF är att det finns verkligen substitut till alla maträtter man tycker om. Jag saknar verkligen ingenting.
Idag är det fredag! Och jag tror inte jag är ensam om att vilja fira in helgen med lite extra god mat.

Här hemma blir det därför Cordon Bleu!

2 portioner

4 skinkschnitzlar (kyckling går också bra!)
4 skivor grevé eller annan stark, smakrik ost
4 skivor fin rökt skinka
2 tsk dijonsenap
1 dl pofiber
1 uppvispat ägg
Ca 75-100 gram fläsksvålar / fläskesvär (te.x. Lyka)

Mixa fläsksvålarna i mixer och häll upp på tallrik. Vispa ägget och häll upp på en andra tallrik. På en tredje tallrik häll upp pofiber. Banka ut schnitzlarna med kökshammare (lägg lastfolie över).
Salta och peppra dem. Lägg två skivor ost + två skivor skinka på hälften av schnitzlarna och bred 1 tsk dijonsenap på, lägg sedan på "locket". Doppa sedan först i pofiber, sedan i ägg och sist i fläsksvålsmjölet.
Stek dem i deodoriserad kokosolja eller smör. Ca 5 minuter på varje sida.

Servera dem med valfri sås/dressing och tillbehör.
Här hemma blir det kålrotspommes och en god kall sås!

Happy friday!

IMG_0699

Print Friendly

5 thoughts on “Cordon Bleu

  1. Jag gjorde detta receptet med tunnskivad kyckling filé i går och det blev verkligen gott. Denna tre stegs panering höll ihop så bra.
    Har aldrig handlat fläsksvålar tidigare och blev så glad när jag hittade märket du rekommenderade. Men - jag tappade andan en liten stund när jag läste på innehållet, där alla de flesta no no ingredienser fanns med. Funderade lite på hur du tänkte här :/
    Men jag tittade vidare och hittade den rätta påsen där det stor "äkta". Den innehöll bara fläsk, fett och salt!

    Detta är ju ett klockrent exempel på hur lätt det är att bli lurad i affären. De förta var fläsksvålar utan fläsk (!) gjorda på bl.a vete, maltodextrin, E621, dextros och så vidare....

    Så köp den BLÅ påsen av Lykas fläsksvålar!!!!

Kommentera