Våffeldagen!

Våfflan

Klart det ska våfflas på våffeldagen! Den här smeten är min favorit både som pannkakssmet och till våffeljärnet. Det blir väldigt mäktiga men det förstår du nog.

Pias absoluta favorit (4 portioner)

  • 5 ägg
  • 2 msk fiberhusk (finns i gul påse på den glutenfria hyllan i matbutiken)
  • 3 dl grädde - byt till kokosmjölk om du vill ha laktosfritt
  • 2 dl vatten

Husken kan bli klumpig. Testa antingen att blanda med stavmixer eller att först blanda 1 ägg med husken och sedan resten av grejerna.

Låt smeten stå 30 min. Om det blivit för tjockt tillsätter du vatten tills det blir en känsla av traditionell smet.

Om du använder receptet till pannkakor, tänk på att ha spisen på medelvärme och inte göra fullstora pannkakor utan mindre, annars har de svårt att hålla ihop. OBS! Medelvärme och helst i plättlagg men har du inte det gör 2-3 plättar i en stor panna. Hel pannkaka blir svår att hålla ihop med denna smet.

På bilden har jag blandat stenbitsrom med creme fraiche och lagt på hackad lök och räkor men du har ju naturligtvis dina favoriter på dina våfflor.

Print Friendly

2 thoughts on “Våffeldagen!

  1. Maria

    Sedan en tid tillbaka blandar jag nästan allt med fiberhusk (inte testat våfflor) med elvisp och strör i lite fiberhusk i taget medan jag vispar på låg fart. Funkar kanon!

Kommentera