Ugnstekta fläskkotlettskivor på kålrabbibädd toppade med tomater och gratinerade med fetaost

Jag använder rätt mycket kålrabbi i matlagning! En mycket god grönsak både när den är färsk och tillagad! Perfekt att använda istället för potatis!

Här är recept på...

Ugnstekta fläskkotlettskivor på kålrabbibädd toppade med tomater och fetaost

Du behöver:

  • 800-900 g benfri fläskkotlett
  • 1 kålrabbi
  • 1 paket fetaost, ca 150 g (gjord på get- och fårmjölk)
  • 2 -3 tomater
  • 3 ägg
  • 3-4 msk majonnäs
  • smör till stekning och ugnsform
  • salt och peppar
  • färsk rosmarin efter smak
  • chilimix efter smak

Så här gör du:
1. Skär kålrabbi i tunna skivor (som potatis till gratäng). Koka skivorna i lättsaltat vatten i 8-10 minuter.

2. Skär fläskkotlett i tunna skivor och stek dem i mycket med smör tills skivorna får en fin stekyta. Salta och peppra.

3. Skiva tomaterna tunt.

4. Vispa ihop ägg, majonnäs och chilimix.

5. Riv rosmarinblad i lagom stora bitar och blanda in i äggblandningen.

6. Lägg i en ugnsform först kålrabbiskivorna, sedan de stekta köttskivorna och sedan tomatskivorna. Smula över fetaost. Häll över i jämnt lager äggstanningen.

7. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.

Servera med grön sallad.

Print Friendly

Postad i Griskött, RECEPT * HUVUDINGREDIENS * den av .

Om Svetlana Driagina

Snart 40-åring som ätit lågkolhydratskost i tre år. Har också ätit mejerifritt sedan januari 2012. Att ta bort mejeriprodukter bidrar att jag mår mycket bra både fysiskt och psykiskt. Troligtvis har för mycket intag av mejerier påverkat mig negativt…mycket depressions- och ångesttankar. Ser klart skillnad nu i min känslomässiga tillstånd - till det positiva! Stort plus är att jag inte längre överäter vilket lätt kunde hända med alla goda gräddsåser, vispad grädde och smarriga feta yoghurtar! Min matlagning baserar jag på smörsåser, hemmagjord majonnäs, tomatbas och kokosmjölk. Hoppas du kommer att gilla mina recept!

Kommentera