Wraps och köttbullar är det perfekta mellanmålet

Wraps är  det perfekta mellanmålet!

Så här gör du en wrap:Wrap

Beräkna ett ägg per person och 1 msk cream fraiche. Det räcker gott för att göra en wrap som ser ut, och uppför sig som en pannkaka. Ibland gör jag den matigare genom att vispa ned 1 tsk malda linfrön eller 1 tsk fiberhusk.

Vispa samman och slå i en panna med en klick smör, och vicka runt smeten så den täcker pannan. Stek så pannkakan stelnar och vänd sedan med bred stekspade och ett resolut handgrepp! Tänk på att smeten inte innehåller mjöl/gluten, som gör den annars naturligt ”seg". Smeten är alltså lite sprödare.

När det är stekt på bägge sidor är det bara att stjälpa upp på fat eller tallrik, klädd med smörpapper.
Täck med plast om du bara för en, annars stapla dem ovanpå varandra, gärna med smörpapper mellan.
Fyll sedan med favoritfyllning, rulla ihop och förvara i smörpapper och plastpåse.

Köttbullar som snacks!köttbullar som snacks

Känner jag mig sugen på något gott på eftermiddagen så händer det att jag slinker in på Ingelsta kalkon och köper mig en strut kalkonköttbullar och går och mumsar på!

Dessa är gjorda på mycket smör och grädde och det är som att gå och äta på en strut med smågodis!
Därför serverar vi dessa goda köttbullar i strut!

Det här behöver du till ca 30- 40  köttbullar:

600 g fet fläsk eller nötfärs
1 ägg
1/2-1 tsk sambal oelek
1 tsk timjan
salt, nymald svartpeppar
1 dl vispgrädde
smör till stekning

Så här gör du:

Blanda allt utom vispgrädden i en bunke. Rör i vispgrädden i omgångar till en jämn smet. Forma 30-40 köttbullar. Glöm inte att blöta händerna med kallt vatten med jämna mellanrum så blir bullarna jämna och fina. Smält smöret i stekpannan och stek köttbullarna i två omgångar.

Tips!
Du kan även göra som kockarna och spritsa färsen ned i kokande buljong och fiska upp dem när de flyter upp till ytan. Sedan är det bara att steka dem i smör, lagom till servering.

Cathrine

 

Print Friendly

Kommentera