Det finns visst plats för potatis i LCHF skafferiet!

Här kommer några toppenbra husmors-tips för dig som fortfarande har potatis kvar i skåpet:

http://www.dreamstime.com/-image18768763Besväras du av vårtor? Skala en potatis (så tunt som du kan), gnugga insidan av skalet mot vårtan 2-3ggr/dag. Det finns ett ämne i skalet som gör att vårtan svartnar och ramlar av inom ett par dagar.

Potatisen som blir över kan du skiva tunt o lägga på stängda ögonlock för att motverka trötta o irriterade ögon.

Riven potatis på solskadad hud lindrar svedan o svalkar!

 

För dig som redan har kastat potatisen kommer här några helt kolhydratsfria http://www.dreamstime.com/-image16760951husmors-tips:

Älskar myggen dig? Får du läskiga bölder av deras blodtörstiga stick? Plågar odjuren dig o dina gäster på grillfesten? Tänd aromaljus med lavendelolja eller sätt ut krukor med blommande lavendel i – lukten av blommorna motar bort myggen! Om du blir biten ändå kan du gnida huden med en vitlöksklyfta för att förhindra infektion/böld, myggen avskyr dessutom lukten av vitlök så en bra idé är se till att alla på grillfesten mumsar vitlök!
http://www.dreamstime.com/-image16090446

Ont i halsen? Vid minsta tecken på halsont är det dax att gurgla med saltvatten! Lös upp 1/2 msk salt i 2 dl ljummet vatten. Gurgla detta var tredje timme. Saltet är bakteriedödande, dämpar svullnad och lindrar det halsonda.

Nässlor verkar slemlösande, drick varmt nässelavkok  om du besväras av hosta o slem!

Print Friendly

Postad i Huskurer den av .
Ingela Jönsson

Om Ingela Jönsson

Jag började äta lågkolhydratkost i hopp om viktras efter många års rörelsehinder som jag fått efter en ryggolycka som gjort mig förlamad i benen. Trots 6 års rehabilitering med sjukgymnastik, styrketräning, vattengympa och flera operationer kunde jag inte gå utan kryckor. Jag kunde inte cykla, simma, gå i trappor, arbeta heltid eller ha en aktiv fritid. Jag plågades av ständig värk och trots att jag åt kalorisnålt med minimalt med fett & mycket fullkorn gick jag upp i vikt. Efter omläggning till lågkolhydratkost gick jag ner 10-15 kg väldigt snabbt, sedan tog det stopp. Eftersom jag hela tiden kunde äta gott utan att vara hungrig beslöt jag mig för att fortsätta äta enligt kostplanen. Efter ca 6 månader kunde jag börja röra på mina förlamade tår, balansen kom tillbaka, jag kunde successivt släppa mina kryckor och trots att läkarna sagt till mig att "du blir inte bättre" kan jag idag: cykla, simma, gå i trappor, arbeta heltid och ha en aktiv fritid. Min kroniska värk har försvunnit och jag har återfått min livskvalitet. Idag driver jag en Handelsbod med café och hälsomottagning i Arlöv mellan Malmö och Lund tillsammans med Kicki Käller som är specialiserad på Biokemisk reparation och sockerberoende. Hela vårt sortiment är naturligt glutenfritt och lågkolhydrat, vi är båda utbildade kostrådgivare. Lågkolhydratkost är anti-inflammatorisk och med rätt matplan kan man äta bort många krämpor. Vi hjälper gärna dig som har en besvärlig kropp, du som har provat allt och inte fått den hjälp du behövt av vanliga sjukvården, läs mer om oss på: http://www.arteget.se

Kommentera