Ett snabbt och gott tips!

 

laxtartar

 

Såhär efter jul och nyår kanske du har gravad eller rökt lax kvar? Speciellt den rökta håller sig ett bra tag i kylskåpet. Det här är en snabb rätt som smakar underbart. Som lätt lunch eller förrätt. Laxen kan vara i bit eller skivor eftersom den ska skäras ner i små bitar och blandas med det andra.

Till 4 personer:

  • 150 g rökt lax
  • 150 g gravad lax
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 gurka
  • 2 avokador
  • 1 kruka färsk koriander (hatar du koriander, ta gärna dill istället)
  • 1/2 dl majonnäs eller hollandaissås (alternativt crème fraiche)
  • salt och peppar
  • citronsaft efter smak
  • salladsblad

Skär laxen i små bitar. Hacka rödlöken så fint du kan.

Skala gurkan och skär den på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked och skär sedan den fasta biten av gurkan i små tärningar.

Skär även avokadorna i små tärningar. Blanda allt i en bunke och rör ner hackad koriander och majonnäs.

Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Lägg upp salladsbladen på tallrikar och forma laxröran till små puckar. Det går bra med en pepparkaksform till exempel. Dekorera med en liten ört och njut!

Fler recept hittar du i min nya bok. Köp den på till exempel Bokus.

 

Print Friendly

2 thoughts on “Ett snabbt och gott tips!

Kommentera