Smakprov från min nya bok

Nu har min nya bok kommit i min hand och snart kan också du få en hem till dig. Beställ på till exempel Bokus.

Här kommer ett smakprov så länge! 

4 portioner

  • 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök
  • 

smör till stekning
  • 
3 dl vitt vin
  • 

2 dl vatten
  • 1/2 dl sherry eller madeira
  • 
2 dl crème fraiche
  • 
2 knippen färsk sparris eller
  • 2 förpackningar fryst à 200 g
  • 1 knippa gräslök

Strö salt på laxen och lägg den på en tallrik.

Hacka och fräs schalottenlöken i smör. Tillsätt vin, vatten, salt och peppar.

Låt såsen puttra på medelvärme tills 1 dl vätska återstår.

Häll i sherryn och koka upp. Rör ner crème fraichen och låt såsen bli varm. Smaka av med salt och peppar.

Koka sparrisen några minuter i lättsaltat vatten och skölj den sedan i kallt vatten.

Torka av laxen och skär den i portionsbitar. Stek den i smör ett par minuter på varje sida.

Hacka gräslöken och rör ner det mesta av den i såsen.

Servera laxen med sås, sparris och resten av gräslöken.

Print Friendly

Postad i Festmat, Fisk den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera