Ugnsgratinerad falukorv med kålmos

(4 portioner)

  • 500–600 g falukorv
  • ½ vanlig zucchini eller 1 mindre
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g ost
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolistånd
  • 1–2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 200°. Skär snitt i falukorven och lägg den i en ugnsfast form.
  2. Blanda fransk senap med tomatpuré och fördela i vartannat snitt.
  3. Skiva zucchinin tunt och stoppa i de andra snitten.
  4. Riv osten och strö över korven. Sätt in i ugnen 10–15 minuter.
  5. Dela broccolin och blomkålen i mindre bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och mixa med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med sallad.

(Foto: Hans Desser)

Print Friendly

Postad i Chark (korv, skinka m.m.), Lunch/middag, RECEPT * HUVUDINGREDIENS * den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

3 thoughts on “Ugnsgratinerad falukorv med kålmos

  1. Hej !
    Undrar lite vilken falukorv man ska ta till den här rätten... De flesta falukorvar i affären är med potatismjöl el liknande i...finns det ngn bra utan massa konstigt i?
    Eller är det dags o göra egen korv som på den gamla goda tiden?
    Med vänlig hälsning, Märta

Kommentera