LCHF-pasta med kyckling och svamp

(3-4 portioner)

  • 4 ägg
  • 
125 g philadelphiaost eller annan färskost
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 500 g bitar av kyckling
  • 1 gul lök
  • 200 g svamp
  • smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • persilja
  • parmesanost
  • salladsblad
  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt.
  3. Grädda med pappret på i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Dra av det översta pappret och skär i tunna strimlor så att det blir som tagliatelle.
  4. Skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skär också löken i båtar eller skivor och svampen i skivor.
  5. Fräs kyckling, lök och svamp i en stor stekpannan. Tillsätt grädde och låt det hela puttra. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ihop pastan och såsen. Hacka persiljan och strö över tillsammans med hyvlad parmesanost. Servera med salladsblad.

(Foto: Hans Desser)

Print Friendly

Postad i Chark (korv, skinka m.m.), Lunch/middag, RECEPT * HUVUDINGREDIENS * den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “LCHF-pasta med kyckling och svamp

Kommentera