Kycklinggryta med blomkålsris

(4 portioner)

  • 500–600 g kycklingfilé
  • smör att steka i
  • 2 dl crème fraiche
  • 7–8 soltorkade tomater, gärna i balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • ½ kruka färsk basilika
  • 70 g pinjenötter
  1. Skär kycklingköttet i strimlor och stek i smör. Tillsätt crème fraiche.
  2. Skär de soltorkade tomaterna och lägg i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv blomkålshuvudet och koka ca en minut. Häll av vattnet och lägg blomkålsriset i en skål. Blanda ner olivolja, vinäger, hackad basilika och salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Strö dem över blomkålsriset.

(Foto: Hans Desser)

Print Friendly

Postad i Kyckling & kalkon, Lunch/middag, RECEPT * HUVUDINGREDIENS * den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

One thought on “Kycklinggryta med blomkålsris

Kommentera