Köttfärslimpa med smörfräst vitkål

(4 portioner)

  • 1 gul lök
  • 4 soltorkade tomater
  • några kvistar persilja
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 600 g köttfärs av valfri sort
  • salt och peppar
  • en stor bit vitkål, gärna färsk
  • smör att steka i
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta lingon
  • ev. lite honung eller sukrin
  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka lök och de soltorkade tomaterna fint. Blanda med äggen, vispgrädden och köttfärsen. Hacka persiljan och blanda ner. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma en limpa i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter.
  3. Strimla vitkålen och fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde och låt det puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt lingonen tina och mosa med en sked. Tillsätt eventuellt lite sötning efter smak.
  5. Servera köttfärslimpan med vitkålen och lingonen.

(Foto: Hans Desser)

Print Friendly

Postad i Köttfärsrätter, Lunch/middag, RECEPT * HUVUDINGREDIENS * den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “Köttfärslimpa med smörfräst vitkål

Kommentera