Köttfärs mitt i veckan

Ostfärsbiffar med stekt zucchinispaghetti

Idag bjuder jag på ett recept med köttfärs och zucchini. Visst är det himla praktiskt med köttfärs? Det går att variera i oändlighet.

Den här gången har jag valt att blanda den med ost och göra biffar. Det går snabbare på en vardag än att göra en köttfärslimpa kan jag tycka. Jag använder oftast vanlig nötfärs, men helst gör jag biffar och köttbullar på blandfärs då det blir lite saftigare då. Just nu har jag turen att ha ekologisk nötfärs hemma så då är det inget snack om vad jag väljer!

Zucchini är också något som är lätt att variera och bra att ha hemma i kylskåpet. En av mina favoritgrönsaker som också går att använda till mycket!

Ostfärsbiffar

Ostfärsbiffar med stekt zucchinispaghetti 4 port

  • 500-600 g köttfärs
  • 1-2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 2-3 msk grädde
  • salt, peppar
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 2 st zucchini
  • 0st

    Stekt zucchinispaghetti

Blanda ihop köttfärs, ägg, ost, grädde, salt peppar och sambal oelek.  Stek biffar i smör.

Strimla zucchinin med en osthyvel. Stek i smör. Salta och blanda ner ost om du vill, den blir krämigare då.

Den här zucchinispaghettin brukar jag även göra till köttfärssås.

Du hittar fler av mina recept på bloggen Vardagsliv med LCHF!

 

Print Friendly

Kommentera