Indisk kycklinggryta LCHF/Paleo

Med smak av Indien

Sen jag slutade skriva på min gamla blogg är det sällan jag tänker på att skriva ner recept eller fotografera min mat. Det blir mest om jag gör nåt speciellt för någon tidning eller som under sommaren och hösten, recept till min nya kokbok.

Efter 3 års skrivande om mat nästan dagligen, har det varit skönt med en paus från det. Men den här lunchen blev så god, så jag kunde inte låta bli att dela med mig av den, i både recept och bild.

Kokosoljan innehåller så mycket nyttiga ämnen, jag föredrar att använda den i mat, framför att blanda den i dryck. Här kan du läsa mer om kokosoljans hälsosamma effekter.

Receptet är helt mjölkfritt, så det passar lika bra för oss som äter LCHF, som för dem som föredrar Paleo.

  • Indisk Kycklinggryta LCHF/Paleo 4 port

  • 600 gr urbenat kycklinglår
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl kokosolja
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 påse färsk bladspenat (ca 100 gr)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 pressad lime
  • 2-3 msk curry
  • Salt och chiliflingor

Strimla kycklingen. Dela blomkålshuvudet i riktigt små buketter. Skär paprikan i små strimlor.

Hetta upp kokosoljan och blanda ner kyckling och grönsaker. Har du inte en stor gryta, så dela upp stekningen i omgångar och flytta sen över allt i en gryta.

Krydda med salt, chili och curry, låt fräsa några minuter. Rör om då och då så det inte blir bränt.

Häll på kokosgrädde, limesaft och mandelmjöl, blanda om väl.

Låt allt puttra på svag värme i 30-40 minuter, så grönsakerna blir mjuka och grytan riktigt krämig.

Rör ner spenaten de sista 5 minuterna av koktiden.

Print Friendly

4 thoughts on “Indisk kycklinggryta LCHF/Paleo

  1. Annika

    Hej, hur mycket är "en påse" bladspenat? Menar du färsk eller djupfryst?
    Det kan vara lite svårt för folk utanför Sverige att veta hur stor en förpackning är i Sverige, kunde du sätta ut mängden?
    Tack för många bra uppslag till goda måltider! ö. läsare i Finland

    1. Hej, vad roligt att höra att du tycker om mina recept 🙂
      I hyllan med Thai-mat på de flesta matbutiker finns kokosgrädde på tetrapack. Coconut Cream. Får du inte tag på det kan du använda det tjocka lager som ligger ovanpå kokosmjölken i en vanlig konservburk. Det här gör rätten fetare och krämigare än om du använder den tunnare kokosmjölken.

Kommentera