Idag firar vi ostkakans dag!

Ostkaka hämtad ur boken Bakglädje med LCHF

Minsann minsann, det finns en dag för allt! Idag firar vi ostkakans dag och vad passar inte bättre än att bjuda på ett ostkake-recept?

Receptet är hämtat från min första bok "Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl"

Jag vet att många serverar ostkakan varm men jag har alltid gillat att äta ostkakan kall och speciellt när den har fått stå till sig en dag i kylen. Då är den som allra bäst 🙂

Ostkaka

Antal: 6 portioner

Ingredienser
250 g keso
3 msk philadelphiaost
2 dl grädde
3 ägg
0,5 dl sukrin
4 finhackade bittermandlar
0,25 tsk vaniljpulver

Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg keson i en sil och skölj av den. Låt rinna av och krama gärna ur den sista vätskan
(annars riskerar ostkakan att bli lite blöt).
3. Blanda grädde, ägg och philadelphiaost till en jämn smet.
4. Blanda keso, hackad bittermandel, vanilj och sukrin med den övriga smeten.
5. Häll smeten i en ugnssäker form och grädda i ca 25–30 minuter eller tills kakan får en gyllene färg.
Servera med rårörda bär och lite vispad grädde, eller ät ostkakan precis som den är.

Print Friendly

Posted in Efterrätter. Tags: , , , on by .

Om Annika Rogneby

För 10 år sedan började Annika äta lågkolhydratskost och eftersom hon alltid älskat att baka blev det ett experimenterande som 2010 resulterade i boken ”Bakglädje med LCHF – baka utan socker och mjöl” ut. Den är unik då det är den första boken som innehåller LCHF-riktiga recept utan socker och mjöl. I dagarna kommer Annikas tredje bok, på temat Bakglädje, ut. I boken "Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl" bjuder hon på bakat men även en hel del fredagsmys med snacks, tilltugg och aptitretare. Hon fortsätter med lchf-riktiga, gluten- och sockerfria recept.

3 thoughts on “Idag firar vi ostkakans dag!

  1. copecca

    Sorry.. men det viktigaste för mig är nog att det idag är "världsdiabetesdag" 😉 Väger nog mer än ostkaka men det kan ju vara gott för det, kakan alltså... 😉

    Mvh. En frisk diabetiker typ0

Kommentera