Fredagsmys!

Serranogodis från boken Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl

Äntligen fredag! Vad passar inte bättre då än att dela med mig av ett recept från min nya bok Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl?
Hoppas att ni får en mysig fredag och kanske kan mitt recept erbjuda lite att snacksa på. Jag gillar när det finns recept som är enkla och som man snabbt kan släng ihop när man kommer hem från jobbet.

Imorgon är det tävlingsdags! Då har ni möjlighet att vinna min nya bok, det kanske kan vara något?

Serranogodis

Ingredienser
160 g serranoskinka
200 g philadelphiaost
3 tsk pesto
7–10 soltorkade tomater i olja
1 krm cayennepeppar
2 krm vitlökspulver

Gladpack

Beskrivning
1. Dela philadelphiaosten i två delar och lägg vardera del i en skål.
2. I ena skålen tillsätter du peston, hälften av kryddorna och rör samman.
3. I den andra skålen tillsätter du de soltorkade tomaterna, resten av kryddorna och mixar samman allt med en mixerstav. Smeten ska bli slät.
4. Bred ut gladpack och ta hälften av serranoskinkan och fläta samman den som en matta på gladpacken. Fördela den ena oströran på serranoskinkan. Upprepa för resten av skinkan och den andra ostblandningen.
5. Med hjälp av gladpacken så rullar du skinkan mot ostrullen så att den kläds in av skinkan.
6. Tryck till rullen och lägg rullarna i frysen i ca 10 minuter – så de hinner bli lite stela och lättare att skära i.
7. Ta sedan ut rullarna. Skär med vass kniv rullen i 1,5 cm–2 cm tjocka rullar.
8. Ställ kallt tills det är dags att servera.

Print Friendly

Kommentera