Halloumibröd

Snabbt fröbröd

Idag blir det ett snabbskrivet recept på ett lättbakat och mycket gott bröd.

Jag är den här veckan i skrivartagen mest hela tiden, håller på och sammanställer det sista materialet till min nya kokbok.

Ett projekt som jag jobbat med snart i ett halvår, så härligt att det snart börjar bli klart. Boken kommer ut i april nästa år.

Du får gärna lägga till mig som vän på Facebook, det gör du Här. Då kan du följa med lite mer i det som händer kring mitt matskrivande, har en hel del spännande på gång just nu.

Det här receptet har blivit mycket populärt hos dem som testat, hoppas du också kommer att tycka om det.

  • Fröbröd med halloumi

  • 3 ekologiska äggvitor
  • 2½ dl riven halloumi
  • 1½ dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • ca 1 krm havssalt

Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda ner riven ost, frön, olivolja och salt. Eftersom osten är rätt salt, så smaka av försiktigt med havssaltet.

Låt smeten svälla i en timme. Forma ovala bröd med en matsked eller slev, lägg på bakplåtspapper.

8 större eller 12 mindre blir det av den här satsen. Grädda gyllenbruna på 175°  i 15-20 minuter, beroende på storleken på bullarna. Låt svalna på galler.

Print Friendly

4 thoughts on “Halloumibröd

Kommentera