Fiskgratäng med lax och fetaost

Fiskgratäng till middag

Jag tycker väldigt mycket om fisk, särskilt lax. Snabblagad och nyttig mat med hög halt av omega-3.

Tänk på att inte ha fisken inne i ugnen så länge, för då blir det en torr anrättning. Den ska bara gratineras precis så laxen är genomvarm.

Lägger Du fisken på en varm grönsaksbädd, är den klar på en kvart i ugnen.

Fetaostgratinerad lax med paprika och fänkål 4 port

  • 600 gr lax, helst viltfångad
  • Havssalt och nymald vitpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 3 tomater
  • 1 stor, gul lök
  • 1 fänkål
  • 1 finhackad chili
  • 50 gr smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk oregano
  • 2 dl vitt vin
  • Havssalt
  • 2 paket fetaost
  • 2 dl riven gräddost

Skär laxen i stora kuber. Krydda runtom. Skär paprika och tomat i stora bitar. Finstrimla fänkålen och löken.

Fräs grönsakerna några minuter i smör och olivolja tillsammans med chili, oregano och salt.

Häll på vinet och låt puttra en halvtimme. Vill du inte använda vin så ta vatten med 1 pressad citron istället. Lägg i en ugnsform och fördela laxbitarna över.

Smula ner fetaosten och strö den rivna gräddosten över. Grädda i 200°  i 15-20 min.

Servera med en spenatsallad och en crème fraichesås med finhackade örter och dijonsenap.

 

Print Friendly

6 thoughts on “Fiskgratäng med lax och fetaost

  1. Pingback:

Kommentera