Torsk i paket med blomkålspuré

(4 personer)

  • 800g torskfilé
  • 4st skivade tomater
  • 2st slantad morot
  • 4st skivade champinjoner
  • 100g smör
  • 2st finhackade vitlöksklyftor
  • 2msk finhackad gräslök

Lägg alla ingredienser på ett folieark och vik ihop kanterna till ett paket. Baka av i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

Blomkålspurée

  • 1st blomkålshuvud
  • 2dl vispgrädde
  • 50g smör
  • 1dl riven prästost
  • 1msk finhackad gräslök
  • salt och peppar

Koka blomkålen i vatten tills de blir mjuk. Slå bort vattnet och låt ånga av i 5 minuter. Slå på grädden och och låt sjuda i 10 minuter. Mixa till en slät puré och tillsätt smöret och osten, låt det smälta och smaka av med salt o peppar. Till sist rör ner den hackade gräslöken.

Print Friendly

2 thoughts on “Torsk i paket med blomkålspuré

  1. Tänkte på torsk i foliepaket bara häromdan - en himla god standardrätt när jag var yngre. Speciellt bra när man bodde ensam, lätt att göra för en person.

    Det här ska absolut testas redan nästa vecka - för alla i familjen. Torsk i foliepaket 2.0!

  2. Pingback:

Kommentera