Wraps att äta hemma eller ta med

Än är sommaren inte slut så passa på att packa utflyktskorgen med något gott och njut av solen när den behagar visa sig. Wraps som egentligen är tunna omeletter med fyllning är smidigt och gott att ta med.

Omelettrulle med rökt kött och pepparrot

En liten förrätt, en enkel lunchrätt eller en smart picnicrätt. Lätt att variera med olika fyllning och tillbehör.

4 portioner

  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 300 g rökt kött
  • 200 g philadelphiaost
  • 2–3 msk pepparrot
  • en knippe gräslök
  • salladsblad
  • tomater

Vispa ihop äggen ett och ett med lite salt och peppar och stek dem var för sig i smör i en inte alltför stor stekpanna. Lägg dem att svalna lite.

Skär det rökta köket i små bitar och blanda med philadelphiaosten. Blanda ner pepparrot och lite hackad färsk gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut ostmassan på omeletterna. Rulla ihop dem och packa in dem i folie om du ska ta med dem på utflykt.

Omelettrulle med lax och spenat

Lite av en förrätt, eller varför inte ta med sig på en picknick. Röran med spenat och philadelphiaost är god och ger en vacker rätt.

4 portioner

  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 70 g färsk spenat
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk pepparrot
  • lite färsk dill
  • 300 g rökt lax
  • salladsblad
  • 1 knippa rädisor

Vispa ihop äggen ett och ett med lite salt och peppar och stek dem var för sig i smör i en inte alltför stor stekpanna. Lägg dem att svalna lite.

Mixa spenaten med philadelphiaost och blanda ner pepparrot och lite hackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut ostmassan på omeletterna och fördela den rökta laxen. Rulla ihop dem och packa in dem i folie om du ska ta med dem på utflykt.

 

Print Friendly

Postad i På resa/utflykt/matsäck/picknick den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera