Matiga LCHF-muffins och pizzabullar

Utflyktsmat till lata dagar på stranden

I dessa ljuva sommartider blir det mycket tid ute i naturen. Sätt av en kväll och gör stora satser av mina två glutenfria brödsorter och frys in.

Då har Du riktigt god och mättande utflyktsmat att ta till när finvädret visar sig.

Muffinsen med Västerbottensost passar väldigt bra till skaldjur, så baka ett gäng till kräftskivor och räkfrossa. Skaldjur är bland det nyttigaste vi kan äta, ett bra exempel på vad våra förfäder levde på i tidernas begynnelse.

Pizzabullarna gjorde jag inför en hemresa från Turkiet i våras, de mättade väldigt bra som lunch på den långa flygresan.

Muffins med Västerbottensost och Kummin

  • 2 Ekologiska Ägg
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 25 gr smält Smör
  • ½ dl Pumpakärnor
  • ½ dl Solrosfrön
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 tsk stött Kummin
  • ½ tsk Havssalt

Dela äggvita och gula i två olika bunkar. Rör samman gulorna med crème fraiche och smält smör.

Blanda ner frön, ost, fiberhusk, kummin och salt.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Lägg i bullformar med hjälp av två skedar, jag fick 12 stycken av den här satsen.

Grädda på 200° i 12-15 minuter. Låt svalna på galler. Frys in och ta fram eftersom.

Värm dem då en stund i ugnen, så blir muffinsen som nybakta.

Pizzabullar 8 st

  • 2 Ekologiska Ägg
  • 2 dl riven Halloumi
  • ½ dl Majonnäs
  • 1 msk Pofiber
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 100 gr tärnad Rökt Kalkon
  • ½ dl tärnad röd och grön Paprika
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk Chiliflingor

Rör ihop alla ingredienser till smeten i en bunke, låt svälla i en halv timme.

Fördela med en sked till bullar på bakplåtspapper.

Grädda på 175° i 15 minuter. Låt svalna på galler.

Här nedan ser Du var jag helst latar mig på sommaren. Min favoritplats i livet, stranden vid Fuluälven där jag har min stuga.

Print Friendly

5 thoughts on “Matiga LCHF-muffins och pizzabullar

  1. Eva Z

    Detta ser underbart gott ut, ska baka båda och frysa in. Önskar jag hade Din utsikt till morgonfikat. Jag tar nog mina till kvällsmat vid havet. Ha det bäst! Skåne Kramar från Eva

  2. Anna

    Har gjort äggmuffins med bara ägg och majonäs som bas tidigare och undrar nu över användningen av pofibrer och fiberhusk i många LCHF recept. Vad är tanken?? Har tidigare ätit mer paleo men nu introducerat mer mjölkprodukter igen och då hittat mer lchf recept jag gärna vill prova. Så varför använda fiberhusk?? Jag anser att fibrer får jag ändå i mig i de grönsaker jag äter, så är det för stadga? Förtjockningsmedel eller vad?? Kan någon som är lite mer insatt i detta besvara nit fråga??

  3. Inläggsförfattare

    Kul att höra att ni gillar mina enkla LCHF-bröd. Betydligt bättre att sätta tänderna i till kaffet än många andra bakverk 🙂
    Anna; Fiberhusk och Pofiber använder jag som bindemedel i bröd istället för gluten. Tycker att bröden får en bättre, lite grövre struktur av det, blir mer "bröd" än med bara ägg. Bröd bakade på det viset, som t.ex Oopsies smakar mest bara omelette.
    Men det är ju en smaksak om man vill använda de här fyllnadsmedlen, bröden funkar bra även utan, blir då bara lite plattare.

Kommentera