Pizza med mandelmjöl

Härligt att få göra och äta en pizza som inte bara är nyttigare än den traditionella utan också godare. Mer mättande med mandelmjöl i degen så bitarna behöver inte bli så stora. Hittade receptet på degen på en matlagningsblogg där skribenten hade hittat receptet hos Åse56kilo. Det du lägger ovanpå kan du naturligtvis variera hur mycket som helst.

3–4 portioner

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost (till pizzadegen)
  • 2–3 dl tomatsås
  • 100 g parmaskinka
  • 3 dl riven ost (till toppingen)
  • 2 påsar mozzarella
  • basilikablad
  • blandad sallad
  • olivolja, balsamvinäger
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mandelmjöl (färdigköpt eller att du maler själv), fiberhusk och bakpulver. Rör ner vatten, ägg och riven ost. Låt svälla i 10 minuter.
  3. Bred ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Gör antingen en stor eller flera små. Grädda i ugnen 10 minuter.
  4. Bred ut tomatsåsen (fräst lök, krossad tomat, salt och peppar)
  5. Lägg ut den rivna osten. Skiva mozzarellan och fördela på pizzan.
  6. Grädda ytterligare 10 minuter.
  7. Servera de nygräddade pizzorna med parmaskinka, basilikablad, blandad sallad med olivolja, vinäger och salt och peppar.

 

Print Friendly

Postad i Reflektioner den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “Pizza med mandelmjöl

Kommentera