Små smaskiga portionspajer

Små zucchinipajer

Dessa små portionspajer har jag bakat i ett muffinsbleck. Nu för tiden finns det även praktiska i silikon. Det är enkelt och smidigt eftersom smeten ligger stadig och inte riskerar att rinna över kanterna som på formar av papp. Detta är ett recept som man lätt kan variera med andra grönsaker och smaker. Därför har jag lagt till alternativ här nedanför.

4 portioner

  • 400 g zucchini
  • 4 ägg
  • 150 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • svarta oliver
  • 1 ask cocktailtomater
  • blandad sallad

Sätt ugnen på 225°. Riv zucchinin och krama ut överflödig vätska. Blanda ägg, chèvreost, crème

fraiche och den rivna zucchinin. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i smorda ugnssäkra formar eller i ett muffinsbleck. Det går också bra att hälla all fyllning i en pajform. Låt stå i ugnen mellan

10 och 20 minuter. Kontrollera om det är färdigt genom att skaka lite på formen. Pajerna är färdiga när de har stannat.

Blomkålspaj

  • 400 g kokt och mixad/mosad blomkål
  • 4 ägg
  • 150 g riven hårdost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Jordärtskockspaj

  • 400 g kokt och mixad/mosad jordärtskocka
  • 4 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Broccolipaj

  •  400 g kokt och mixad/mosad broccoli
  • 4 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Print Friendly

Postad i Reflektioner den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “Små smaskiga portionspajer

Kommentera