Ugnsomelett i micro

Jag tillhör dem som väldigt sällan använder en microugn. Den är oftast bara en nödlösning om jag glömt att ta fram mat att tina.

Micron kan också vara bekväm att ha, när jag någon gång blir sjuk och inte orkar stå vid spisen. Då är den bra att värma rester i.

Men nu har jag hittat ett område där den fungerar riktigt bra. Nämligen till ugnsomelette eller äggstanning. En sådan tar lång tid för att stanna i en vanlig ugn.

I micron blir den färdig på fem minuter, snabbare mat än så är svårt att få till.

Kommer att prova den med andra grönsaker också, som blomkål eller spenat.

Med brynt lök, tomat och lite örtkryddor i, så blir det en bra pizzabotten att täcka med något gott pålägg och riven ost.

Äggstanning med Broccoli

  • 3 dl förvällda broccolibuketter
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl grädde
  • havssalt och nymald vitpeppar
  • skivad ost

Förväll buketterna ett par minuter i saltat vatten, låt rinna av väl . Lägg buketterna i en smord form som passar till micro, jag tog en vanlig djup porslinstallrik.

Vispa ihop äggsmeten med salt och peppar, smaka av och täck broccolin.

Kör på 3/4 effekt i micron i 5 minuter. Ta ut och lägg på ostskivorna, kör en minut till så den smälter ner.

Ta ut formen och låt stå i några minuter så värmen fördelas jämnt.

Servera gratängen med Basilikasmör och en grönsallad med kallpressad olivolja och balsamvinäger som en snabb lunch.

Eller servera som tillbehör till Pannbiff. Korv eller fläsk blir också gott till, eller en svampstuvning.

Vill Du göra den i vanlig ugn, så blir den klar på 150° i 40 minuter.

Print Friendly

7 thoughts on “Ugnsomelett i micro

  1. Pingback:

Kommentera