Äggröra med pepparrot och regnbåge

Så här två månader efter nyår, är det nog många som börjat ta tag i sina löften om ett sundare liv det kommande året.

Att äta enligt LCHF är inte en kortsiktig bantningsmetod, utan snarare ett nytt sätt att leva och förhålla sig till mat.

Jag har ätit LCHF i snart 3 år. Den har inte fått mig att tappa så många kilon, kanske 7-8, men jag mår desto bättre.

Att laga och äta så mycket naturlig mat som möjligt har blivit väldigt viktigt för mig. Att handla kött, fisk, ägg och grönt från små, lokala odlare. Att fiska, plocka bär och svamp på hösten.

Ja, det går att göra en lång lista på enkla förändringar som kan få oss alla att må mycket bättre.

Idag bjuder jag på en lättlagad brunch gjord på bara naturliga råvaror.

Äggröra med Pepparrot 1 port

  • 2 ekologiska ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk smör
  • Havssalt och nymald vitpeppar
  • 100 gr varmrökt regnbåge

Vispa grädden och bland med pepparroten. Vispa upp äggen, krydda med salt och peppar. Blanda ner pepparrotsrädden.

Bryn smöret lätt i en kastrull, rör ner äggsmeten. Sänk värmen till ettan och rör hela tiden mot botten, så äggröran blir finkornig.

En minut räcker, sen drar Du kastrullen från värmen. Låt röran stelna lite på eftervärmen. Servera med den rökta fisken, garnera med cocktailtomat och gurka.

Print Friendly

4 thoughts on “Äggröra med pepparrot och regnbåge

Kommentera