Zucchinibiffar

Vegetariska Zucchinibiffar 2 port

  • 3 dl grovriven Zucchini
  • 1 dl grovriven Halloumi
  • 2 Ekologiska Äggulor
  • 1 msk Sesamfrön
  • 2 msk finhackad Dill
  • Havssalt och nymald Vitpeppar
  • 3 msk Smör till stekning

Blanda den rivna zucchinin väl med halloumi och äggulor. Rör i dill och sesamfrön, smaka av med kryddor.

Bryn smör och stek små biffar i omgångar.

Valnötscrème med Färskost

  • 1 dl Färskost, Beyaz Peynir
  • 1 dl Turkisk Yoghurt
  • 1 dl hackade Valnötskärnor
  • 1 msk Kallpressad Olivolja
  • Havssalt

Mosa färskosten med olivolja och lite salt. Blanda med yoghurten och rör i nötterna.

Rödkålssallad

  • ½ liter strimlad Rödkål
  • 5 cm strimlad Purjolök
  • 3 msk Kallpressad Olivolja
  • 1 msk Balsamvinäger
  • Sumak
  • Havssalt

Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare.

Häll över olja, vinäger och sumak. Blanda ner purjolöksringar och låt stå en stund innan serveringen.

Sumak är ett bär som torkas och mals, den ger en god syra och används mycket i Turkiet och i länderna runtom Mellanöstern.

Print Friendly

2 thoughts on “Zucchinibiffar

  1. Dennis

    Hur sjutton ska man få dessa biffar att hålla ihop? Första satsen blev ju bara en smetig röra i stekpannan. Strödde litefiberhusk i andra halvan och lät det svälla, samt stekte länge på låg värme. Blev bättre, men inte bra. Tips? Mer ägg?

  2. Hej. Vad tråkigt att de inte höll ihop. Skulle kunna tänka mig att det beror på olika sorters zucchini, hur högt vatteninnehåll de har. Ta 2 dl av den rivna halloumin och 2 dl riven zucchini, så borde det bli en fast och fin smet. Lycka till och hör gärna av dig igen hur det blev 🙂

Kommentera