Vaniljpanncotta LCHF

Vaniljpannacotta 2 port

  • 2 dl Grädde
  • 1 blad Gelatin
  • 1-2 tsk Björksocker eller Sukrin
  • ½ krm Äkta Vaniljpulver

Hallonsås

  • 2 dl Hallon
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Björksocker eller Sukrin

Koka upp hallonen med socker och citron. Mixa och passera genom nätsil och kyl ner.

Såsen har ganska kort hållbarhet men fungerar fint att frysa in till nästa gång det vankas dessert.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten, minst fem minuter. Koka upp grädden. Ta från spisen och rör ner det nu mjuka bladet. Vispa i vaniljpulver och det sötningsmedel Du använder.

Smaka av så Du får en bra balans i sötma och vaniljsmak. Häll upp i portionsformar och kyl några timmar.

Doppa formen i varmt vatten och lägg upp på en spegel av hallonsås.

Rör ut lite Yoghurt med Grädde. Lägg några droppar på rad och dra med en tandpetare så blir det hjärtan.

Garnera med några fina hallon.

 

Print Friendly

Kommentera