Ugnsstekt Fläsklägg

Ugnsstekt rimmad Fläsklägg 3 port

  • 1 nätad Fläsklägg på ½ kilo
  • 2 msk finhackad Timjan
  • Nymald Vitpeppar
  • 2 Morötter
  • 1 gul Lök
  • 2 msk Smör

Ta bort nätet från läggen och skär ett rutmönster i svålen. Gnid in hackad timjan och peppar.

Lägg i en smord form med rotfrukter skurna i bitar runt om. Fördela några skivor smör över rotfrukterna.

Sätt in i ugnen på 150° och låt steka i 2 timmar. Ös med skyn som bildas flera gånger under tiden.

Känn efter med en stekgaffel om läggen är mör, låt den annars stå en stund till.

Servera med rotfrukterna och en stark senap. Vill Du ha det extra gott, så gör en Pepparrotssås på grädde, sky och riven pepparrot som får koka tjock.

Print Friendly

Kommentera