Tortilla på Blomkål och Fetaost

Blomkålstortilla 1-2 port

  • 2 dl riven förvälld Blomkål
  • 2 dl riven Feta-ost
  • 1 Ekologiskt Ägg
  • 2 msk Sesamfrö
  • 1 msk Fiberhusk
  • Havssalt och nymald Svartpeppar
  • 3 msk Smör

Koka blomkålen ett par minuter i saltat vatten, spola i kallt vatten. Låt rinna av och riv grovt.

Blanda med riven getost och ägg. Strö över sesamfrön, fiberhusk och kryddor, blanda ordentligt.

Låt stå i kylen en stund, så smeten sväller lite. Bryn smöret lätt i en liten stekpanna, pressa ut smeten till en kaka.

Stek 5 minuter, skaka pannan så kakan inte fastnar. Vänd upp på en tallrik, låt glida ner i stekpannan och stek ytterligare 5 minuter.

Servera med en Grönsallad med kallpressad Olivolja och Äppelcidervinäger.

Print Friendly

Kommentera