Rostade grönsaker

(4 portioner)

  • 2 msk smör till plåten
  • 2 gula lökar
  • 2 röda lökar
  • 1 gul paprika
  • 2 röda paprikor
  • 1/3 purjolök
  • 6 champinjoner
  • 1 zucchini
  • ½ dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk sesamfrön
  • ½ dl olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsplåt med smör. Skala och klyfta den gula och röda löken. Kärna ur paprikorna och dela grönsakerna och champinjonerna i önskad storlek. Lägg allt på ugnsplåten.

Skala vitlöken och pressa ner den i rapsoljan. Blanda i timjan, salt och peppar. Pensla sedan grönsakerna med oljan.

Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut plåten, strö över sesamfrön och rosta i ytterligare 10 minuter.

Ringla över olivolja och servera.

 Från Anna Halléns bok LCHF – husmanskost 

Print Friendly

2 thoughts on “Rostade grönsaker

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Kommentera