Örtkryddade pannbiffar med tacosmör

Örtkryddade Pannbiffar 6 port

  • 1 kg Nötfärs
  • 2 Ekologiska Ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 hackad, stekt Lök
  • 2 rivna Vitlöksklyftor
  • 2 msk Sesamfrön
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 msk Chilisås
  • 1 msk Oregano
  • 1 tsk Chiliflingor
  • 1 tsk Worcestersauce
  • Havssalt och nymald Vitpeppar
  • Smör till stekning

Blanda ägg och grädde med frön, fiberhusk och kryddor. Smula ner färsen i bunken. Häll i löken och blanda snabbt ihop allt med händerna.

Smaka av om det behövs mer kryddor. Låt svälla en stund. Då håller färsen ihop bättre under stekningen.

Forma till små biffar, jag fick till 20 stycken av den här satsen. Stek biffarna i omgångar, några minuter på var sida. Lägg upp i en form eftersom.

Skölj ur stekpannan mellan stekningarna, med lite rödvin och vatten. Häll skyn över pannbiffarna. Täck med folie och värm  på 175° i 15-20 minuter vid serveringen.

Tacosmör

  • 150 gram Smör
  • 1 msk Ekologisk Tacokrydda
  • 2 msk tärnad röd  Paprika
  • 2 msk tärnad gul Paprika
  • 1 riven Vitlöksklyfta
  • Lite pressad Citron
  • 1 msk Chilisås
  • 1 krm Balsamvinäger
  • Chiliflingor
  • Havssalt

Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Häll över alla kryddor och den finhackade paprikan.

Rör smöret smidigt och poröst, lägg upp i en skål och kyl.Ta fram en stund innan serveringen, så kommer alla smaker fram mer.

Print Friendly

Kommentera