Moussaka LCHF

Ingredienser till en Svensk Moussaka

Moussaka LCHF 2-3 port

Köttfärssås:

  • 250 gr Köttfärs
  • 3 msk Smör
  • 1 röd Lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • ½ konserv Cocktailtomater
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 dl Rödvin
  • 1 msk Worcestersauce
  • 2 msk hackade färska Örter
  • 1 Aubergine
  • Salt och Peppar

Täck moussakan med:

  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 2 Ekologiska Ägg
  • 2 dl riven Ost

Fräs köttfärsen i smöret. Hacka löken och stek med. Salta, peppra och tillsätt tomater, vin, worcester och tomatpuré. Låt puttra minst en halv timme.

Koka minst en halv timme

Tillsätt de hackade örterna när Du tar kastrullen från spisen. Då bevaras smaken bättre.

Skär under tiden auberginen i halvmånar, förväll i väl saltat vatten i 3 minuter. Häll upp i durkslag.

Riv osten och blanda med ägg, grädde och crème fraiche.

Krydda med salt, peppar och riven muskot.

Täck aubergine med köttfärssås

Smörj en ugnsform med olivolja. Täck bottnen med aubergine, krydda med peppar och ringla över lite olivolja. Täck med köttfärssåsen.

Häll ostblandningen över och grädda i 200°  20-30 min tills det hela fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Servera med en Grönsallad och Vinaigrette.

Nygräddad Moussaka
LCHF-Moussaka
Print Friendly

Kommentera