Mandelbröd och utflyktsmacka

Mandelbröd 10-12 st

  • 1½ dl mald Mandel/Mandelmjöl
  • 2 Ekologiska Ägg
  • 50 gr Smör
  • 2 msk Grädde
  • 2 msk Psylliumfrön
  • 2 msk Pofiber
  • 1 tsk Bakpulver
  • ½ tsk Havssalt

Smält smöret. Blanda med mald mandel, ägg, grädde och salt.

Rör ihop pofiber, psylliumfrön och bakpulver och rör ner i smeten.

Blanda ordentligt och låt stå och svälla i en halvtimme.

Lägg ut matskedsstora klickar på bakplåtspapper och bred ut till ovala kakor.

Grädda på 225° i 10-12 minuter. Låt svalna på galler. Frys in och tina eftersom i brödrost eller ugn.

Matig Utflyktsmacka

  • 2 Mandelbröd
  • Smör
  • Lufttorkad Skinka
  • ½ Avocado
  • 1 msk finhackad Purjolök
  • 1 finhackad Soltorkad Tomat i Olja
  • Några droppar Äppelcidervinäger
  • Havssalt

Mosa avocadon med en gaffel, rör ner purjo och soltorkad tomat. Smaka av med salt och vinäger.

Bred smör på brödet, lägg på avocadoröra och skinkskivor. Garnera med några strimlor soltorkad tomat och bladpersilja.

Print Friendly

Kommentera