Laxpudding på blomkål med skirat smör

Laxpudding med skirat smör 2-3 port

  • 1 medelstort Blomkålshuvud
  • 200 gr kallrökt Lax
  • 3 Ekologiska Ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk finhackad Dill
  • Havssalt och nymald Vitpeppar
  • 50 gr Smör

Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk under lock i lite saltat vatten. Häll av vattnet och mosa grovt med potatisstöt tillsammans med mjölken. Det är gott om det är lite bitar i moset.

Blanda ner ägg, grädde och kryddor. Smöra en ugnsfast form och lägg ett lager av blomkålsmoset i botten.

Täck med skivad lax och strö dillen över. Bred resten av moset som ett täcke över. Grädda i 175° i 40 minuter tills äggstanningen är fast.

Smält under tiden smöret på svag värme, så innehållet av salt och mjölk sjunker mot botten.

Servera laxpuddingen med det klarnade smöret och en grönsallad med Kalamataoliver, Pumpakärnor, Paprika, Cocktailtomater, Purjolök, kallpressad Olivolja, Flingsalt och pressad Citron.

Print Friendly

Kommentera