Lammgryta med Aioli

Cypriotisk Lammgryta med Aioli 2-3 port

  • 1 skiva Lammstek med ben à 300 gram
  • 4 Plommontomater
  • 2 gula Lökar
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2 små Aubergine
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 1 dl Rödvin
  • 1 dl Kycklingfond
  • 1 tsk Balsamvinäger
  • 1 msk krossade Korianderfrön
  • 1 msk hackad Rosmarin
  • 1 msk hackad Bladpersilja
  • Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär tomater och lök i 4 klyftor och auberginen i grova bitar. Bryn lammet i smör och olja ett par minuter på varje sida, salta och peppra.

Lägg i lök och aubergine, som får bryna med en stund. Sen lägger Du i tomaterna och kryddar lite till. Låt puttra ett par minuter.

Häll så på vin, vinäger och fond och strö i koriander och rosmarin. Vänta med persiljan till strax innan serveringen.

Låt grytan sjuda på svag värme i 45 minuter med lock. Vänd köttet några gånger under tiden.

Ta upp köttet och skär i sneda skivor. Servera i djup tallrik på en bädd av grönsakerna, med en klick Aioli med hackad Bladpersilja till.

Print Friendly

Kommentera