Lamm med chèvre och grönsaker

(4 portioner) 

  • 500 g lammfilé
  • 1 purjolök
  • 400 g haricots verts
  • smör att steka i
  • 50 g mandel
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 120 g chèvre

Skär köttet och purjolöken i bitar. Fräs köttet i smör i en stekpanna och purjolök och haricots verts i en annan. Lägg ihop grönsakerna med köttet och rosta mandeln för sig i en stekpanna.

Peppra, salta och smaka av med pressad citron. Smula chèvren och fördela tillsammans med mandeln över köttet och grönsakerna.

Print Friendly

Postad i Reflektioner den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera